Welke standhouder wint dit jaar de Product Innovation Award?

Nog 5 kanshebbers voor de prijs van het meest duurzame en innovatieve product

Copie de Banner (6).png

Op 14 maart zullen op Batibouw tijdens de Belgian Building Awards niet alleen architecten bekroond worden; er zal ook een standhouder gelauwerd worden voor het meest innovatieve en duurzame product. Na een eerste beoordelingsfase komen er nog 5 standhouders hiervoor in aanmerking: Niko, DUCO, Paulussen Houthandel, Brensj en Adrem keukens.

Alle standhouders van Batibouw konden een product indienen voor de Product Innovation Award. ​ Batibouw trekt dit jaar sterk de kaart van duurzaamheid. Die lijn werd ook doorgetrokken in de Product Innovation Award. Bij de beoordeling werd behalve naar het innovatieve karakter in de eerste plaats gekeken naar de duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord.

Die beoordeling gebeurde door het redactieteam van Palindroom, een contentbureau gespecialiseerd in bouw en architectuur. De redacteurs selecteerden de vijf meest innovatieve en vooral duurzame innovaties die kans maken op de award. Tijdens de eerste dag van Batibouw zal een persjury de standhouders bezoeken om meer informatie in te winnen over deze innoverende producten. Onmiddellijk daarna zal de jury beraadslagen en de winnaar aanduiden van de Product Innovation Award. Wie die prijs gewonnen heeft zal ’s avonds bekendgemaakt worden tijdens de awardshow waarin ook de architectuurprijzen van de Belgian building Awards bekendgemaakt zullen worden.

Volgende standhouders komen nog in aanmerking voor de Product innovation Award

1. Adrem keukens - tweedelevenkeukens

Oude keukens die vervangen worden door een nieuw exemplaar worden aangeboden op de website van de keukenplaatser. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de eigenaars van de keuken, Adrem fungeert enkel als tussenpersoon. Het doel is dat goede keukens een tweede leven krijgen in plaats van op de afvalhoop te belanden.

Adrem tweedeleven
Adrem tweedeleven

2. Brensj – modulaire woningen

Modulaire woningen bestaande uit houtskeletmodules die volledig in het atelier worden afgewerkt en voorzien worden van duurzame technieken en smart home technologie.

3. DUCO - DucoBox Energy Comfort Plus met tweezonesturing

Een nieuwe en slimme ventilatieoplossing binnen Systeem D met een externe tweezonesturing waarbij de woning in een dag- en nachtzone ingedeeld wordt.

 
 

4. NIKO – Draadloze bridge voor Niko Home Control

Een draadloze bridge voor Niko Home Control die het mogelijk maakt om een smart home installatie op busbekabeling te koppelen met de digitale meter.

5. Paulussen Houthandel – Forestlines

Innoverende gevelbekleding die onbehandeld hout met aluminium combineert om zo de ‘onhaalbare’ brandreactieklasse B te behalen.


Meer info?

Palindroom, Rik Neven

T 011 56 19 50

E [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo en InstallPRO. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.