Publieksjury Belgian Building Awards nomineert 6 projecten voor hun eigen shortlist

Copie de Banner (6).png

Na de vakjury heeft nu ook de publieksjury van de Belgian Building Awards een shortlist samengesteld. Eén van deze 6 projecten zal de publieksprijs winnen. Het is de eerste keer dat er voor de Belgian Building Awards ook een publieksprijs zal toegekend worden.

De shortlist bestaat uit 6 uiteenlopende projecten van verschillende schaal en typologie: woning Brecht & Nele (Atelier Vens Vanbelle), Tripelhuis in Antwerpen (BULK Architecten), het Wintercircus in Gent (BARO Architectuur en SUMProject) , Gummarushof in Mechelen (DENC-Studio, Bureau Bouwtechniek en Wiiteveen+Bos), Novacity in Anderlecht (DDS+ en &Bogdan) en Kapel Onze-Lievevrouw ten Beukenboom in Ninove (GAFPA). ​

Architectuur is er in de eerste plaats niet voor de architecten zelf, maar wel voor de opdrachtgevers en de gebruikers. Daarom is het jammer dat zij bij de toekenning van awards geen stem krijgen. Om daar verandering in te brengen hebben FISA/Batibouw en Palindroom besloten om dit jaar ook een publieksjury samen te stellen die zijn eigen shortlist en winnaar naar voren mocht schuiven. De vijf leden van de jury hebben beroepshalve geen link met de bouwsector.

De 5 juryleden waren Michael Poelmans, Gabriël Ysebaert, Dimitri De Cock, Christophe Meersman en Marie-Anne Bervaes.

De vakjury had eerder al, verdeeld over drie categorieën (3-2-1-Façade, Mixed Use en Sustainability) ​ 17 projecten genomineerd voor hun shortlists. Het was uit deze projecten dat de publieksjury zijn eigen keuze kon maken, zonder daarbij rekening te houden met de categorie waarin ze genomineerd waren.

Welk project uiteindelijk de publieksprijs wint, zal bekendgemaakt worden op dinsdag 17 maart op de eerste dag van Batibouw tijdens een evenement dat ook de prijzen van de vakjury en de Product Innovation Award bekendgemaakt zullen worden.

U kan de projecten bekijken op de website van de Belgian Building Awards. ​


Meer info?

Palindroom, Rik Neven

T 011 56 19 50

E [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo en InstallPRO. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.