Ontdek de trends van morgen op BATIBOUW 2018

Binnenkort gaat BATIBOUW, de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs in België, opnieuw open voor professionelen en voor het grote publiek. De exposanten stellen er van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart hun nieuwste producten voor, die de bezoekers uitgebreid kunnen testen. Maar wat zijn de grootste trends op de beurs? Wij stellen u per sector de belangrijkste ontwikkelingen voor het komende jaar voor. 

Vastgoed: is er een nieuwe manier van wonen in de maak?

De energieprestaties van woningen en gebouwen staan al jaren onophoudelijk in het centrum van de belangstelling. Maar het afgelopen jaar draaide rond een zo mogelijk nog veel belangrijker vraagstuk: hoe gaan we vandaag en in de toekomst om met de beschikbare ruimte? In het Immovillage op BATIBOUW, dat de hele Astridhal inneemt, formuleren de spelers in de vastgoedsector hun antwoord op deze cruciale uitdaging.

Klik hier voor de volledige tekst

Binneninrichting in Paleis 3 en 6 

Paleis 6 op Batibouw herbergt twee sectoren die er bij uitstek om vragen om in levenden lijve ervaren te worden. Zeker nu bijvoorbeeld de imitatie parketvloeren naast de echte versies helemaal populair zijn, of de haarden op gas qua vlam amper te onderscheiden zijn van die met hout. Daarom zet BATIBOUW met de creatie van de Walk of Floors en de Walk of Flame extra in op de zintuiglijke beleving van deze sectoren. 

Klik hier voor de volledige tekst

Badkamertrends in Paleis 6 en 7 

De badkamer staat de laatste jaren helemaal in het teken van twee opvallende trends: enerzijds het blijvende belang van energie- en waterbesparing, anderzijds de aanhoudende zoektocht naar meer comfort. Deze ruimte is volop in beweging en evolueert in onze compactere woningen van afgesloten en afgelegen plek naar een open ontspanningsoord. In Paleis 7 én een deel van Paleis 6 van BATIBOUW valt er dan ook weer heel wat nieuws te ontdekken.

Klik hier voor de volledige tekst

Alles voor de keuken in Paleis 7 en 11

De laatste jaren groeide de keuken uit van een puur functionele ruimte tot een plek waar je ook kan aperitieven, huiswerk maken of dineren met vrienden. Dat die leefkeuken er alleen maar populairder op wordt, blijkt op Batibouw: voor het eerst is niet alleen heel Paleis 11, maar ook een deel van Paleis 7 voorbehouden voor deze sector. 

Klik hier voor de volledige tekst

Hernieuwbare energie onder de loep in Paleis 6, 10 en 12

Met de groene taxshift in het vooruitzicht staat één ding vast: de toekomst is hernieuwbaar! Voor wie vandaag bouwt of grondig renoveert, is groene energie dan ook eerder regel dan uitzondering. PV-panelen (fotovoltaïsche zonnepanelen) zijn al lang ingeburgerd, maar ook warmtepompen en zonneboilers zijn interessanter dan ooit. En wie zijn woningverwarming graag koppelt aan sfeer en gezelligheid, kan aan de slag met een (pellet)kachel.

Klik hier voor de volledige tekst

De inrichting van de buitenruimte in en rond Paleis 1

De laatste jaren wint de buitenruimte steeds meer aan belang. Bij appartementen of rijhuizen in de stad wordt ze vaak letterlijk als een extra kamer ingericht, maar ook bij vrijstaande huizen op het platteland vervagen de grenzen tussen interieur en exterieur. Wie op zoek is naar inspiratie, kan terecht in de Garden Room op Batibouw. 

Klik hier voor de volledige tekst

Connectiviteit doorgelicht in Paleis 9

Het licht dimmen met je smartphone? Handig de cv-ketel laten aanspringen als je het kantoor verlaat? Of de koerier snel even binnenlaten vanop afstand? Connectiviteit is dé woontrend van het moment. Maar waar moet je als bouwheer rekening mee houden, en welke systemen zijn het interessantst voor de toekomst? Kies je voor klassieke domotica? Of ga je aan de slag met het internet of things (IoT)? Een antwoord op al deze vragen krijgen (ver)bouwers onder meer in Paleis 9 op BATIBOUW.

Klik hier voor de volledige tekst

De buitenschil in de belangstelling in Paleis 4 en 5

De recente introductie van het schilpeil (S-peil) in Vlaanderen is dé uitdaging van 2018. Niet alleen voor fabrikanten en bouwprofessionals, óók voor de eindklant. Specialisten stellen dat de prijs van een nieuwbouw met 5.000 euro zal stijgen. Wie oplossingen zoekt voor zijn woning of vragen heeft over deze ingrijpende verandering, kan terecht in Paleizen 4 en 5 van BATIBOUW, waar alles in het teken staat van de bouwschil.

Klik hier voor de volledige tekst

Over BATIBOUW 2019

Praktische informatie

Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en dagen:

Professionele dagen:
- Donderdag 21 februari 2019 van 10u00 tot 18u30
- Vrijdag 22 februari 2019 van 10u00 tot 21u00

Dagen voor particulieren:
- Zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart 2019 van 10 tot 18u30
- Nocturne op donderdag 28 februari 2019: 10u00 tot 22u00

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

BATIBOUW 2019
Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Brussel