Jobday op BATIBOUW: werkgelegenheid in de bouwsector blijft groeien

Op dinsdag 26 februari organiseert BATIBOUW voor de tweede keer een Jobday: een dag waarop de bouwsector als werkgever in de spotlight staat. Samen met StepStone krijgen bezoekers de kans om HR-managers te ontmoeten op de stand van exposanten die vacatures hebben. Deze openstaande betrekkingen zullen gedurende de hele beurs te vinden zijn op de Jobwall in de Astridhal van Brussels Expo.

Exposanten krijgen op deze dag de kans om bij bezoekers hun jobaanbiedingen te promoten. Geïnteresseerden kunnen met behulp van de tablets en schermen aan de Jobwall een vacature vinden die bij hen past, en zelf naar de stand van de exposant in kwestie afzakken om zichzelf meteen voor te stellen aan de aanwezige HR-verantwoordelijke van het bedrijf. Of ze kunnen ervoor kiezen om een vacature door te sturen naar zichzelf en van thuis uit een sollicitatie in te dienen. De jobs zijn naast de Jobwall ook te zien op de website van de beurs.

Werkgelegenheid in stijgende lijn

Uit cijfers van de Confederatie Bouw blijkt dat de werkgelenheid is blijven groeien en zelfs sterker is toegenomen. De totale werkgelegenheid (werknemers en zelfstandigen) steeg met bijna 3.000 eenheden (1%) tussen het vierde kwartaal van 2017 en het derde kwartaal van 2018 (+1.100 zelfstandigen en +1.800 werknemers). De sector heeft in 2018 dus duidelijk meer werknemers in dienst genomen voor de productie.

Het aantal openstaande banen in verhouding tot het aantal werknemers bleef groeien in 2018, zo blijkt ook uit cijfers van de Confederatie Bouw. Eind vorig jaar waren er nog zo’n 16.500 openstaande vacatures.

Referentie StepStone als partner van de Jobday

Recruiter StepStone ondersteunt voor het eerst dit initiatief. Samen met BATIBOUW bundelen ze hun kracht en deskundigheid om werkgevers en werknemers in de bouwsector te matchen. Rik Hülser, Managing Director België van StepStone, voegt hieraan toe: “We zijn trots om te kunnen deelnemen aan dit grootse evenement in België. Dit partnership is een toegevoegde waarde voor bedrijven die actief zijn in de dynamische bouwsector. We helpen hen graag met de zoektocht naar de ideale kandidaat.”

Wanneer:

  • Jobday – dinsdag 26 februari
  • Jobwall – doorlopend van 23 februari tot en met 3 maart – Astridhal
Over BATIBOUW 2020

Praktische informatie

Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en dagen:

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart 2020. 

Dagelijks open van 12u-20u30 - gratis toegang vanaf 16u (behalve tijdens de nocturne op 05/03) 

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

BATIBOUW 2020
Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Brussel