De 100 conferenties van BATIBOUW 2023

BATIBOUW EXPERIENCE

Copie de Banner (7).png

BATIBOUW, de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en interieurinrichting, keert binnenkort terug voor een langverwachte editie van 14 tot 19 maart. Gezien de huidige energiesituatie en de voortdurende technologische veranderingen, wil BATIBOUW meer dan ooit het referentiepunt zijn om oplossingen te vinden en de nodige adviezen te krijgen over bouw en renovatie (van energiebesparing tot interieurinrichting). Daarom worden er zes advieszones gecreëerd in de verschillende paleizen van Brussels Expo. De BATIBOUW Academy, de grootste zone, heeft een vol programma met niet minder dan 100 conferenties gedurende de zes dagen van de beurs. Sommige zones werden reeds geïntroduceerd tijdens de vorige editie, andere zullen dit jaar ingehuldigd worden. Samen vormen deze adviespunten de "BATIBOUW EXPERIENCE". We nemen u mee op rondleiding…

 
 

BATIBOUW ACADEMY

De eerste stop is in Paleis 5, bij de BATIBOUW Academy. Deze zone is gewijd aan seminars, conferenties, demonstraties en workshops. Professionals uit de sector zullen sessies geven voor een publiek van maximaal 120 personen. Bezoekers kunnen er zeer diverse onderwerpen ontdekken, zoals de hulp die beschikbaar is bij renovatie, preventie van huishoudelijke ongevallen of het juiste gebruik van kleuren en texturen in interieurs.

Hieronder vindt u het programma van de sessies.

Planning BATIBOUW ACADEMY

PDF - 170 Kb

Deelname aan deze sessies is gratis*, maar een online afspraak maken is noodzakelijk.

MATCHMAKING ZONE

We blijven in Paleis 5 om de Matchmaking Zone te ontdekken. Deze zone, met dezelfde uiteenlopende onderwerpen als de BATIBOUW Academy, focust op individuele afspraken. Deze worden gemaakt met twaalf experts en adviseurs die persoonlijk vragen van bezoekers zullen beantwoorden voor concrete projecten.

Deze ontmoetingen zijn gratis*, maar vereisen een online afspraak.

ENERGY SOLUTIONS

Op weg naar Paleis 7. Energie is nu een centrale vraag in elk bouw- of renovatieproject. De Energy Solutions-zone is er volledig aan gewijd. Zonnepanelen, warmtepompen, domotica, ... tien partners zullen op dezelfde plaats bijeenkomen en staan er klaar om bezoekers te helpen hun persoonlijk energieverbruik te optimaliseren.

KITCHEN XPERIENCE

De keukens maken hun grote terugkeer in Paleis 11. In het midden van de nieuwste keukens zal de Kitchen Xperience voornamelijk huishoudelijke apparaten tentoonstellen. Om de laatste technologieën en functionaliteiten op dit gebied te presenteren, rekent BATIBOUW op de expertise van partners zoals Beko, Miele en Samsung.

COOKING THEATRE

Een beetje honger? Het Cooking Theatre en zijn uitgebreide programma van culinaire demonstraties is in de buurt… Marc Costers en Loïc 'fou du cuisine', twee getalenteerde chefs laten hun vaardigheden en creativiteit zien aan de hand van klassieke gerechten met een moderne twist tot vernieuwende en gedurfde recepten.

FLEX LIVING

We eindigen onze BATIBOUW EXPERIENCE in de Patio. Na een groot succes vorig jaar zal de Flex Living-zone opnieuw alternatieven presenteren voor traditionele huisvesting. Denk bijvoorbeeld aan containerwoningen, tiny houses, maar ook huisuitbreidingen naar de tuin. Deze inspiratiezone zal worden ingericht in een bijzondere "Urban Street" setting.

Het thema van BATIBOUW 2023: duurzaamheid

Naast de vijf zones zal deze editie onvermijdelijk in het teken staan van energie-efficiëntie. BATIBOUW wil de bouwer en renoveerder van morgen helpen de juiste reflexen aan te nemen in de huidige context. Een persdossier is opgesteld in het kader van dit thema. Download het hieronder.

Persdossier BATIBOUW 2023

PDF - 778 Kb

Persinformatie

Persberichten, persdossiers en informatie over BATIBOUW zijn beschikbaar op de digitale persruimte. U vindt de nieuwtjes van de exposanten in deze Dropbox.

Accreditatieaanvragen moeten via deze link worden ingediend. Na goedkeuring ontvangt u alle praktische informatie voor uw komst, ongeveer tien dagen voor de beurs.

Voor praktische vragen over BATIBOUW, de thema's of een interviewverzoek met de organisatie, kunt u contact opnemen met Gabrielle per e-mail [email protected] of per telefoon op 0487 01 47 93.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023

Openingsuren

  • 10u00 tot 19u00 elke dag
  • Nocturne op donderdag 16 en vrijdag 17/03 tot 21u00

Tarieven

  • Toegangsprijs bezoekers: € 15
  • Gratis toegang voor professionals op 17 maart, alleen op uitnodiging

Meer informatie op de website van BATIBOUW.

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

*de aankoop van een toegangsticket voor de BATIBOUW-beurs is nog steeds nodig.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo en InstallPRO. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.