BATIBOUW op koers voor een succesvolle editie

BATIBOUW op koers voor een succesvolle editie

BATIBOUW, de grootste bouw- en verbouwbeurs van het land, gaat stilaan de laatste rechte lijn in. Opvallende statistiek: het bezoekersaantal blijft stabiel. Op woensdag eind van de dag lag het totale aantal bezoekers – ondanks de impact van de Corona-crisis – zelfs een procent hoger dan vorig jaar. BATIBOUW is nog open tot zondagavond 8 maart.

BATIBOUW in nieuw jasje 

“We zien het positieve effect van een aantal belangrijke aanpassingen die we dit jaar aan de beurs hebben gemaakt”, stelt Frédéric François, directeur van BATIBOUW. “We bieden de bezoekers meer dan alleen interessante stands van exposanten. Denk bijvoorbeeld aan de advieszone, waar renovatieplannen concreter gemaakt kunnen worden. Of aan de nieuwe inspiratiezone, waar vier volledig uitgeruste woningen van verschillende oppervlaktes te bewonderen zijn.” 

Openingsuren aangepast 

Ook aan de openingsuren werd dit jaar gesleuteld. Tijdens het weekend blijven de klassieke uren behouden, maar tijdens de week start de beurs later en blijft ze langer open. Zo wordt het bezoekers makkelijker gemaakt om BATIBOUW na het werk te bezoeken. 

Extra hygiënemaatregelen 

Onvermijdelijk stonden de eerste dagen van de beurs ook deels in het teken van het Covid-19 virus. “We blijven daarvoor in nauw contact met de bevoegde autoriteiten en volgen zeer nauwgezet de voorzorgsmaatregelen op het vlak van hygiëne op. Zo worden bijvoorbeeld alle deurklinken van Brussels Expo vijf keer per dag ontsmet. De eerste weekdagen van de beurs had de ongerustheid een invloed op onze bezoekerscijfers, maar woensdag maakten we dit goed met opvallend sterke cijfers. We rekenen dan ook op een succesvol einde van de beurs”, aldus Frédéric François. 

Praktische informatie  

1. Data en openingsuren   

Open tot en met zondag 8 maart 2020  

  • Tijdens het weekend: 10u-18u30  
  • In de week: 12u-20u30 - gratis toegang vanaf 16u (enkel via online-registratie)  
  • Nocturne: donderdag 05/03 - open tot 22u30   

2. Tickets

Tickets: € 15 aan de kassa, € 13,50 online via Batibouw.com   

  • Gratis toegang voor kinderen tot 6 jaar.   
Caroline Mouzon Project Manager, Two cents
Over BATIBOUW 2020

Praktische informatie

Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en dagen:

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart 2020. 

Dagelijks open van 12u-20u30 - gratis toegang vanaf 16u (behalve tijdens de nocturne op 05/03) 

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

BATIBOUW 2020
Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Brussel