BATIBOUW heeft opnieuw de wind in de zeilen

Grootste bouw- en verbouwbeurs van het land haalt bijna 158.000 bezoekers op zes dagen

Copie de Banner (10).png

BATIBOUW, de grootste bouw- en verbouwbeurs van het land, sloot zondagavond de deuren. De formule van zes dagen – van dinsdag tot en met zondag en met een professionele dag op vrijdag – werd bijzonder gesmaakt door zowel exposanten als bezoekers. Na de in mei gehouden editie van 2022 betekende BATIBOUW 2023 ook een terugkeer naar de traditionele plaats op de kalender. 

Heel wat bezoekers kwamen zich informeren over duurzame en energie-efficiënte oplossingen. Deze thematiek kwam ook uitgebreid aan bod op de BATIBOUW ACADEMY, een speciale zone gewijd aan debatten, conferenties en praktische cases over de belangrijkste uitdagingen van de bouwsector. Het was overduidelijk een van de meest populaire stops op BATIBOUW 2023. ​ 

Op de beurs waren nog verschillende interessante initiatieven te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de inspiratiezone Energy Solutions, die volledig aan energie-efficiëntie was gewijd, of aan de Flex Living zone, die inzette op alternatieven voor traditionele huisvesting. Al deze nieuwigheden droegen bij aan een hernieuwd elan voor de beurs, die bijna 158.000 bezoekers mocht verwelkomen. Een substantiële stijging tegenover de 116.000 van vorig jaar, terwijl de beurs toen nog negen dagen telde. 

Na de uitdagende periode van de COVID-19-crisis, is BATIBOUW helemaal geherlanceerd. Er was opnieuw een gezellige drukte in de gangen van Brussels Expo, tot tevredenheid van de exposanten. 

 “Het viel dit jaar meer dan ooit op dat bezoekers onze stand bezochten met concrete bouw- of renovatieprojecten”, legt Peter Ottevaere, Sales Manager bij Reynaers Aluminium, uit. “Ze komen naar BATIBOUW om oplossingen voor hun project te vergelijken, te zien en te leren kennen, wat het voor ons nog belangrijker maakt om als exposant deel te nemen." 
“Ik ben altijd blijven geloven in de waarde van BATIBOUW”, voegt Paul Renson, CEO van Renson, toe. “Voor ons was deze ‘relance-editie’ alvast zeer geslaagd. Met onze duurzame oplossingen voor zonwering en ventilatie speelden we perfect in op het thema van de beurs. Een groot deel van onze bezoekers kwam dan ook op onze stand met een project voor meer energie-efficiëntie.” 
"Het succes van de beurs dit jaar belooft veel goeds voor een nog succesvollere editie in 2024. Fisa, de organisator van de beurs, zal de dialoog met de exposanten intensiveren om zo goed mogelijk aan hun wensen tegemoet te komen. Ik ben ervan overtuigd dat sommige exposanten die dit jaar helaas afwezig waren, er in 2024 opnieuw bij zullen zijn", aldus Philippe Lhomme, voorzitter van Fisa.

Save the date: BATIBOUW 2024 vindt plaats van 20 tot en met 25 februari.  


Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo en InstallPRO. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.