BATIBOUW 2023 : inspiratie troef

BATIBOUW_RGB_2023_dates.jpg

Op dinsdag 10 januari vond de persconferentie van BATIBOUW plaats in Cinédoc te Brussel. De volgende editie van de beurs zal rijkgevuld met nieuwigheden zijn, en legt een bijzondere nadruk op duurzaamheid en energie. Tijdens de conferentie spraken de organisatoren samen met Niko Demeester van Embuild en Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie over de belangrijkste trends in de bouwsector en de weg naar een koolstofvrije toekomst. Deze duurzame evolutie wordt weerspiegeld in de organisatie van BATIBOUW zelf, met een vermindering van het aantal beursdagen en concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen.

Deze editie zal onvermijdelijk in het teken staan van alternatieven voor ons huidige energieverbruik. BATIBOUW wil de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in de huidige context. 600m² van hal 7 zal daarom speciaal gewijd zijn aan energie-efficiëntie. Bezoekers kunnen nieuwe oplossingen ontdekken, maar ook in gesprek gaan met neutrale partners en advies krijgen over premies en nieuwe oplossingen.

"De huidige energiesituatie is een bron van zorgen voor alle Belgen, ongeacht hun levensstijl. Daarom willen we dat BATIBOUW dé referentie blijft, of wordt, op het vlak van energieverbruik, duurzame woningen en de nieuwe technologieën die daar noodzakelijkerwijs mee verbonden zijn", aldus Frédéric Devos, directeur BATIBOUW.

Ontdek het volledige dossier hier.

Persdossier_BATIBOUW 2023.pdf

PDF - 778 Kb

Inspiratie staat centraal

Naast de energiezone stelt BATIBOUW nog verschillende andere thematisch ingerichte zones voor. De voormalige beurs Cocoon krijgt als onderdeel van BATIBOUW een volledig Paleis toegewezen. De nieuwste trends op het gebied van decoratie, lifestyle, serviesgoed (en nog veel meer) komen er aan bod. De zone Flex-Living, die vorig jaar een groot succes kende, komt terug met alternatieven voor traditionele huisvesting (tiny-house, containers, tuinkantoren, enz.).

De beurs BATIBOUW is echter ook en vooral een plaats om knowhow uit te wisselen. Daarom wordt in hal 5 een Matchmaking area ingericht, waar neutrale partners bouwers en verbouwers op individuele en persoonlijke basis adviseren. Ten slotte zal de BATIBOUW Academie een rijk en gevarieerd programma van conferenties, demo's en workshops aanbieden.

De schildpad is groen

Fisa, de organisator van BATIBOUW, toont niet alleen duurzame oplossingen tijdens de beurs, maar draagt daar ook aan bij in de manier waarop de beurs wordt georganiseerd.

"Als beursorganisatoren hebben wij ook onze verantwoordelijkheid om richting koolstofneutraliteit te evolueren", zegt Frédéric François, CEO van BATIBOUW-organisator Fisa.

Daarom schreef Fisa zich in in het Net Zero Carbon Events-programma, waarbinnen verschillende initiatieven worden genomen, zoals de vermindering van materialen voor eenmalig gebruik, een vermindering van de verwarming en verlichting van de beurshallen en een strategische keuze om de duur van de beurs tot zes dagen te beperken. Bovendien worden exposanten die een stand duurzaam bouwen daarvoor beloond.

Persinformatie

Voor en tijdens BATIBOUW zal persinformatie worden verzameld. Persberichten, persmappen en praktische informatie worden beschikbaar gemaakt in de digitale perskamer. Nieuws, persdossiers en beeldmateriaal van exposanten op BATIBOUW 2023 vindt u in de Dropbox.

U kunt uw accreditatie aanvragen via deze link. Bij goedkeuring van uw accreditatie ontvangt u ongeveer tien dagen voor de beurs een QR-code waarmee u toegang krijgt. Print de bevestigingsmail uit en toon deze in de persruimte tijdens BATIBOUW om uw badge te verkrijgen.

Heeft u praktische vragen over de beurs of de thema's, of wilt u een interview aanvragen met de organisatie, neem dan contact op met Gabrielle via e-mail [email protected] of per telefoon 0487 01 47 93.

Praktische informatie BATIBOUW

Data:

Van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023

Openingsuren :

  • 10u tot 19u elke dag
  • Nocturne op donderdag 16 en vrijdag 17 maart tot 21u

Tarief :

  • Bezoekersticket : € 15
  • Gratis toegang voor professionals op 17 maart, enkel op uitnodiging. Meer informatie op : https://www.batibouw.com/nl

BATIBOUW_Press Conference_10-01-2023.pdf

PDF - 7.3 Mb

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo en InstallPRO. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.