BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

banner_invite_prezly.png

De omstandigheden lieten het nog niet toe in februari, maar nu zit BATIBOUW er écht aan te komen. Op donderdag 31 maart kondigde de organisatie de editie 2022 aan tijdens een persconferentie in het Atomium. Thomas Scorier, voorzitter van de Confederatie Bouw, Philippe Meilleur, voorzitter van de Ordre des Architectes en Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, namen eveneens het woord. Zij gaven toelichting bij de belangrijkste trends en evoluties van hun respectievelijke sectoren.1 BATIBOUW vindt plaats van 21 tot en met 29 mei in de Paleizen van Brussels Expo. Op dinsdag en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional tijdens INSTALLPRO.

Een langverwachte terugkeer 

Na de digitale beurs van vorig jaar en het uitstel in februari 2022, kijken zowel exposanten als bezoekers reikhalzend uit naar deze fysieke editie. Ook de organisatoren zijn verheugd om BATIBOUW te kunnen voorstellen.

"We staan te popelen om onze exposanten en bezoekers te verwelkomen op de fysieke editie van BATIBOUW 2022. Hun enthousiasme toont aan dat BATIBOUW nog steeds de placetobe is om zich te inspireren, om hun project te helpen realiseren en om de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken”, zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs.

Inspiratie centraal

Op BATIBOUW 2022 zullen nieuwe inspiratiezones worden gecreëerd, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er producten van exposanten in een realistische setting, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun huidige of toekomstige woning. Interior Design & Trends en Flex Living zijn slechts enkele van de nieuwe zones die men tijdens de beurs zal kunnen ontdekken. Bovendien zullen augmented reality en virtual reality toepassingen voor een extra dosis interactiviteit zorgen.

De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans geven om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook om hen meer inzicht te geven in verschillende opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning. ​

INSTALLPRO

Tijdens BATIBOUW zal de beurs INSTALLPRO worden gehouden. INSTALLPRO vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei. Deze beurs richt zich op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit.

Professionals kunnen BATIBOUW gratis bezoeken tijdens de professionele dagen, mits voorafgaande registratie.

De thema’s van BATIBOUW 2022

Verstandig omspringen met energie

De energieprijzen bereikten aan het begin van dit jaar een recordhoogte, en deze tendens houdt voorlopig aan. Een lager energieverbruik wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig zijn er zijn tal van systemen en oplossingen beschikbaar die de energiefactuur kunnen verlagen.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Intelligent energieverbruik.pdf

PDF - 133 Kb

Water, een kostbaar goed

Niet alleen energie wordt schaarser en duurder. Ook water moeten we als een kostbaar goed beschouwen. Zowel de consument als de bouwsector in haar geheel beseffen dat er extra op het verbruik moet worden gelet. Maar ook hier bestaan er oplossingen waarmee op korte en op lange termijn kan worden bespaard.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Water besparen als schaars goed.pdf

PDF - 148 Kb

Flexwonen: een andere manier van leven

De lockdowns zijn intussen een verre herinnering, maar ze hebben een impact nagelaten bij veel kopers van onroerend goed. De vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en huizen met meer buitenruimte veroorzaakte mee een vastgoedhausse. Een post-Covid paradigmaverschuiving die veel makelaars kunnen beamen. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen. Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaats maken voor een kantoorruimte, en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van de frisse lucht te kunnen genieten.

Voor meer informatie, bekijk dit dossier:

Flex Living: nieuwe manieren van leven en wonen.pdf

PDF - 133 Kb

Persinformatie

Wij verzamelen voor u naar aanloop van en tijdens de beurs heel wat persinformatie. De persberichten, persdossiers en praktische informatie die over de beurs worden verspreid, vindt u terug op de digitale persruimte batibouw.media.twocents.be. Nieuwigheden, persdossiers en beeldmateriaal van aanwezige exposanten op BATIBOUW 2022 vindt u via deze Dropbox.

Accreditatieaanvragen kunnen worden verstuurd via de volgende link: https://www.batibouw.com/nl/persruimte Wanneer u onze goedkeuring gekregen hebt, ontvangt u een tiental dagen vóór de beurs een QR-code waarmee u toegang krijgt. Print deze bevestigingsmail uit en leg hem tijdens BATIBOUW voor in de persruimte (vooraan Paleis 5) om uw badge te krijgen.

Voor al uw praktische vragen over de beurs, de thema’s of een interview met de organisatie kunt u zich richten tot Gabrielle op het adres [email protected] of het nummer 0487 01 47 93.

Praktische informatie BATIBOUW

 • Data: van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022 ​
 • Openingsuren: 
  • 11 uur tot 19 uur op weekdagen ​
  • 10 uur tot 19 uur in het weekend ​
  • Nocturne op dinsdag 24 februari en woensdag 25 mei tot 21.00 uur ​

Professionele beurs

 • Datum:
  • INSTALLPRO: dinsdag 24 en woensdag 25 mei van 11 uur tot 21 uur
 • Tarieven: 
  • Particuliere bezoeker: € 15 ​ ​
  • Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei gratis toegang voor professionals, enkel op uitnodiging

Meer informatie : www.batibouw.com

1 Presentaties in bijlage

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

Presentatie Confederatie Bouw - BATIBOUW 2022.pdf

PDF - 405 Kb

Bouwunie_BATIBOUW 2022.pdf

PDF - 715 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo, PRObuild, InstallPRO en PROJECT. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.