BATIBOUW 2022: de laatste rechte lijn

Na een afgelaste editie in 2021, opent Brussels Expo aanstaande zaterdag zijn deuren voor de grootste bouw- en woonbeurs van België. De exposanten van BATIBOUW staan te popelen om hun oplossingen en nieuwigheden aan het publiek voor te stellen.

LOB_9556.jpg

BATIBOUW 2022 staat in het teken van een terugkeer van fysieke ontmoetingen, maar ook van de vakbeurs INSTALLPRO, de vernieuwde inspiratiezones en diverse on-site evenementen. Professionals uit de sector staan klaar om particulieren te begeleiden bij hun bouw-, renovatie- of interieurkeuzes. Daarnaast zal er in de 7 paleizen van BATIBOUW veel aandacht zijn voor energiebesparende oplossingen.

"De laatste stands zijn bijna afgewerkt en onze exposanten checken de laatste details", stelt Frédéric Devos, Directeur van BATIBOUW, met veel plezier vast. "We staan klaar om onze bezoekers te ontvangen, zodat ze inspiratie kunnen opdoen, materialen kunnen vergelijken, exclusieve nieuwigheden kunnen ontdekken en persoonlijke contacten kunnen hebben met de specialisten van de bouwsector."

Energiebesparing in de schrijnwerpers

Niet alleen uit ecologisch bewustzijn, maar ook omdat dit thema momenteel op ieders lippen ligt, hebben de organisatoren van BATIBOUW de schijnwerpers gericht op innovaties die effectief bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot en de energiefactuur. De nieuwste generatie warmtepompen, oplossingen op maat voor zonnepanelen, verschillende soorten isolatie en tal van andere alternatieven om het energieverbruik te verminderen, zullen worden voorgesteld en toegelicht in de paleizen van Brussels Expo.

"Rekening houdend met de inflatie, de stijgende materiaalprijzen en de ecologische problematiek was het voor ons van essentieel belang om (ver)bouwers in staat te stellen onder één dak de antwoorden op hun vragen te vinden”, aldus Frédéric Devos.

De terugkeer van INSTALLPRO

De bouwsector evolueert voortdurend en de organisatoren van BATIBOUW zijn zich daar terdege van bewust. Daarom opent de professionele beurs INSTALLPRO ook dit jaar weer haar deuren voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs in Paleis 3 van Brussels Expo op dinsdag 24 en woensdag 25 mei.

Digitalisering voor een meer verbonden en veiliger dagelijks leven

De COVID-19-crisis heeft de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering alleen maar versneld. Thuiswerken, virtual reality, en veiligheid krijgen natuurlijk ook dit jaar weer hun plaats op BAITBOUW en zullen zeker velen verrassen.

Praktische informatie BATIBOUW 2022

Data:

Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022 ​

Openingsuren: 

  • 11 uur tot 19 uur op weekdagen ​ ​
  • 10 uur tot 19 uur in het weekend ​
  • Nocturne op dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei tot 21.00 uur ​

INSTALLPRO

  • Dinsdag 24 en woensdag 25 mei
  • Van 11 uur tot 21 uur

Tarieven: 

  • Particuliere bezoeker: € 15 ​ ​
  • Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei gratis toegang voor professionals, enkel op uitnodiging

Meer informatie : klik hier.

Gabrielle Vermeulen

Press Officer, Two cents

BATIBOUW logo

JPG - 24 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BATIBOUW 2023

Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van de groep FISA om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen COCOON, het Voedingssalon, het Vakantiesalon, het networkingevent ‘Spice Up Success’ voor de CEO’s van de grootste Belgische en Europese ondernemingen, en de professionele beurzen Spring Expo, PRObuild, InstallPRO en PROJECT. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.